fbpx
Frukt
Tips och spaningar

Sjävbetjäning kan öka snittnotan

Att kunderna själva få sätta ihop sin beställning blir allt vanligare. På såväl snabbmatskedjor som mer traditionella restauranger är det inte längre ovanligt att kunderna kan beställa det de önskar direkt via en app eller självbetjäningsskärm.

Möjligheten att beställa själv har visat sig vara en lönsam strategi. Det visar sig nämligen att snittordern ofta ökar när kunderna själva beställer det de vill ha. Anledningen är fortfarande oklar, men det kan handla om sådana enkla saker som att vissa beställningar är svåra att uttala, att man inte vill bli bedömd efter vad man beställer och förstås att en självbetjäningskiosk aldrig glömmer upsell, dvs att erbjuda att köpa något mer.

Informationen ovan kommer från en intressant artikel från Harward Business Review. Artikeln skrevs för några år sedan, och mycket har redan hänt – självbetjäningsautomaterna har ökat snabbt.

Under Coronapandemin ökade behovet av teknik som gjorde det möjligt att beställa och betala utan fysisk kontakt snabbt, och självbetjäning var ett bra sätt att låta kunderna själva beställa och betala.

Självbetjäning används ofta i restauranger, men kan fungera lika bra i en mindre butik, ett café eller en lunchrestaurang. Kunden beställer och betalar för det den önskar i självbetjäningskassan och visar sedan upp ett kvitto i samband med att maten eller varorna hämtas ut.

MoreFlo Kassa har sedan flera år en funktion för självbetjäning som är både enkel och snabb att komma igång med. Du skapar enkelt en vy med knappar för de varor du vill erbjuda dina kunder som sedan kan både beställa och betala direkt i programmet. En bra funktion som sparar tid, och förhoppningsvis även ökar din försäljning.

Är du istället ute efter att låta dina kunder beställa hemma och hämta sin beställning på plats kan vi erbjuda dig vår e-handelslösning MoreFlo Webbshop. Prata med oss så berättar vi mer om vilken lösning som kan passa dig!

Vi hjälper dig att hitta en
kassalösning som passar dig!

Kontakta oss så berättar vi mer!

Meny