fbpx
Tips och spaningar

Sälja second hand?

Driver du en second hand butik? Senaste åren har begagnade prylar fått ett uppsving och många letar fynd bland gamla saker på loppisar, second hand affärer och marknader.

Det är också många som gärna vill sälja sina gamla saker, oavsett om det handlar om gamla tallrikar, kläder eller möbler. Ett bra sätt att göra det är så kallad kommissionsförsäljning. Du kan läsa mer om vad det innebär här, men ofta handlar det om att någon lämnar in sina gamla saker till en butik som sedan säljer dem åt personen, vanligtvis mot en viss procent.

Det kan till exempel handla om en affär som säljer gamla märkeskläder och där ägaren till kläderna får 50% av vinsten och butiken får 50% av vinsten. Ofta har den typen av butiker redan en tydlig kundgrupp och det kan vara lättare än att försöka sälja sina saker själv.

För dig som driver den typen av affär och helt enkelt ”säljer på provision”, kan det vara knepigt att hitta ett bra kassasystem. Varje vara tillhör ju någon annan och det är viktigt att veta vem som skall ha betalt för det som sålts.

Sedan en tid tillbaka har MoreFlo en bra kassalösning för kommissionsförsäljning, där det blir lätt för dig att se vem som skall ha betalt och hur mycket. För extra smidig hantering kan varorna märkas med streckkoder – en riktigt tidsvinst om du har tider då det är mycket folk och lätt blir kö.

Vi visar dig gärna hur det fungerar – och det fungerar lika bra oavsett om du är privatperson med egen firma, en ekonomisk förening eller en stiftelse.

Vi hjälper dig att hitta en
kassalösning som passar dig!

Kontakta oss så berättar vi mer!

Meny