fbpx
Tips och spaningar

Presentkort ökar försäljningen

Att presentkort kan vara en bra affär har vi känt på oss länge, men nu finns det en studie som visar att det inte bara leder till nya kunder utan även att kunden ofta spenderar mer än summan på kortet.

Studien är gjord i USA, men visar bland annat att 44% procent av de som fått ett presentkort besöker en affär de inte annars skulle besökt, och att de dessutom besöker affären oftare pga presentkort. Studien visar också att det inte är ovanligt att köpa presentkort till sig själv av anledningar som rabatt, lojalitetsprogram eller onlineshopping:

“Gift cards aren’t just about giving gifts anymore. Sixty-two percent of millennials reported self-purchasing gift cards, with more than one-third of consumers across age groups citing discounts (37 percent), loyalty/rewards programs (35 percent), and online shopping (27 percent) as the biggest drivers behind this growing trend. Self-purchasing is up from 53 percent across age groups in 2016.” (Läs mer)

Även om man skall vara försiktig med utgå från att saker är exakt likadana i Sverige är det en intressant trend och definitivt något att fundera mer på. Trots allt är vi nog många som gått in i en affär med tanken att bara handla upp ett presentkort och sedan upptäckt att vi handlat för betydligt mer.

I MoreFlo Apps Grundpaket får du all funktionalitet du behöver för att skapa presentkort, och via vår webbshop kan du köpa till plastkort med eller utan tryck. Prata med oss så hjälper vi dig att erbjuda professionellt presentkort till dina kunder.

Vi hjälper dig att hitta en
kassalösning som passar dig!

Kontakta oss så berättar vi mer!

Meny