fbpx
Handscanning
Okategoriserad

Nya betalningslösningar utvecklas hela tiden

Idag är det självklart för de flesta att betala med “blipp” istället för att dra kreditkort, och många har redan gått över till att använda Apple Pay men framtidens betalningslösningar kommer antagligen bli ännu enklare, och kortbetalningarna kommer antagligen ske helt utan själva kortet.

Tidningen The Wall Street Journal skriver om att e-handelsjätten Amazon i USA nu jobbar på en ny betalningslösning som ska göra det ännu enklare för kunderna att betala. Istället för att blippa sitt betalkort kommer kunder istället kunna scanna sin hand direkt i kassan. Detta är ett samarbete tillsammans med Visa och tanken är att kunder ska kunna koppla samman sitt kreditkort med sitt handavtryck.

Hur väl detta kommer att fungera i Sverige med kalla vintrar och många lager vantar får vi väl se, men det är ett spännande tecken på hur fort utvecklingen inom Fintech går framåt. Drivkraften bakom detta är förstås att förenkla köpprocessen för att få kunderna att handla mer, en stor del av den filosofi som gjort Amazon till den jätte de är idag.

Även om vi ännu inte kan erbjuda våra kunder att betala med ett handavtryck, finns det redan idag bra och enkla betalningslösningar för både stora och små företag. Att “blippa” sitt kreditkort, betala trådlöst, använda Swish eller Klarna är en självklarhet för många av våra kunder. Vill du också göra det enklare för dina kunder att betala? Tveka inte att kontakta oss.

Vi hjälper dig att hitta en
kassalösning som passar dig!

Kontakta oss så berättar vi mer!

Meny