fbpx
MoreFlo och POP Retail
Nyheter

Värmländska bolag går ihop för att stoppa butiksdöden

Företaget POP Retail AB är specialiserade på tillfälliga popup-butiker och i dagarna slog de upp portarna till The Halloween Store i Stora Coops lokaler på Hammarö. I tider då många traditionella butiker har det svårt väljer de att satsa på obemannade butiker med hjälp av ett självbetjäningssystem från fintechbolaget MoreFlo i Karlstad.

”Det är ingen hemlighet att restriktioner i kombination med höga personalkostnader är en faktor i att många butiker har det tufft. När vi pratade med MoreFlo och de berättade om sin självbetjäningsterminal så tyckte vi direkt att det lät intressant.” säger Fredrik Fällgren delägare i POP Retail.

Kunder som besöker den obemannade butiken på Hammarö får göra allting själva från att scanna sina varor till att slutföra köpet med kortbetalning i självbetjäningsterminalen. Just nu är det Halloween-tema, om några veckor ställer man om till jul-tema. Helena Wiktelius Rimfjäll som är VD på MoreFlo berättar att det pratas mycket i branschen just nu om hur popup-butiker ska stoppa butiksdöden.

”Vi har senaste tiden sett ett en stor efterfrågan på enklare självbetjäningslösningar. Butiker som har det tufft måste prova nya koncept och det får inte kosta allt för mycket. Därför har vi tagit fram en självbetjäningslösning som passar alla. Kunderna kan köra igång snabbt och till ett bra pris.”
säger Helena Wiktelius Rimfjäll.

Helena berättar att MoreFlo’s självbetjäningsterminal baseras på helt egen teknik från värmlandsföretaget. Självbetjäningsläget är egentligen bara en vidareutveckling av det befintliga kassasystemet. Artikelregister och priser kan enkelt uppdateras via MoreFlo’s webbaserade backoffice.

”Detta var en förutsättning för oss. På så vis kan vi sitta på distans och lägga upp alla produkter direkt via det webbaserade backofficesystemet. Sedan dyker de upp direkt i självbetjäningsterminalen utan att vi behöver vara på plats i butiken” berättar Fredrik.

På frågan om de är oroliga för den ökande risken för stöld när det inte finns någon personal på plats i butiken svarar Fredrik att det självklart är något som finns med i tankarna. Men i och med att butiken är kameraövervakad så ser han inte att det skulle vara någon avsevärd skillnad.

”Helt klart har ju dagligvaruhandeln och aktörer som IKEA m.fl. lärt upp en stor del av befolkningen kring hur självbetjäning fungerar. Kunderna vet att de befinner sig i en butik och att de förväntas betala för det de vill ha. Så för de flesta kunder är detta som vilken butik som helst. ” Avslutar Fredrik.

Vi hjälper dig att hitta en
kassalösning som passar dig!

Kontakta oss så berättar vi mer!

Meny