fbpx
Rengöra kortterminal
Information

Hur rengör jag min kortterminal?

Såhär gör du för att rengöra din kortterminal:

1. Stäng av kortterminalen

Om du kan så stäng av kortläsaren och dra ur strömsladden. Det är en bra säkerhetsåtgärd när man skall rengöra elektronik.

2. Torka med vatten för att få bort vanlig smuts

Torka av kortterminalen och knapparna med en mjuk, lätt fuktat duk som inte luddar. Så kallade microfiberdukar är ofta ett bra alternativ. Torka noga för att få bort vanlig smuts.

3. Desinfektera med desinfektionsservetter eller handsprit

För att desinfektera kortterminalen är det lättast att använda desinfektionsservetter, allra helst sådana som är gjorda för elektronik. Du kan också desinfektera din korttermianl genom att fukta ett pappersservett som inte luddar med lite alkogel/handsprit och torka försiktigt. Var noga med att inte använda så mycket handsprit att det riskerar att rinna ned mellan knapparna.

4. Vänta till terminalen har torkat och koppla sedan in och sätt på den igen.

Mellan kunderna är det svårt att ha möjlighet att stänga av kortterminalen. Det går bra att torka av den ändå, men som med all elektronik är den känslig för vätska (både i form av vatten och alkogel), så se nog till att ingenting kan rinna ned mellan knappar eller i andra öppningar. I vissa fall kan en lösning vara att använda en tunn plastfilm ovanpå terminalen och att byta denna regelbundet.

Det är många människor som rör vid din kortterminal under en dag, och i de värsta fallen kan bakterier och virus spridas från en person till en annan – via terminalen i din butik. Det är heller inte roligt för kunderna att mötas av en smutsig terminal. Hur ofta du behöver rengöra kortterminalen i din butik beror på hur många kunder du har, men det är bra att göra regelbundet.

Att rengöra kortterminalen bör vara en vana under alla tider eftersom en smutsig kortterminal aldrig ger ett bra intryck, men just nu när coronaviruset Covid-19 härjar är det extra viktigt.

 

Psst! När affärerna påverkas av Coronavirusets spridning är det viktigt att se över alla utgifter. Avgifterna för kortbetalning är ett område som många företagare inte har koll på, men det finns tusenlappar att tjäna.  MoreFlo ofta kan erbjuda billigare kortavgifter än flera av våra konkurrenter. Rin oss på 08-6137020 så ger vi dig ett prisförslag!

Vi hjälper dig att hitta en
kassalösning som passar dig!

Kontakta oss så berättar vi mer!

Meny