fbpx
Information

Behöver enskilda föreningar kassaregister?

Vem som behöver ett godkänt kassaregister med kotnrollenhet eller ej regleras i lagen om kassaregister. Här och hos Skatteverket kan man läsa vilka krav som gäller och vem som är undantagen. För företag är reglerna relativt klara, men för föreningar blir det dessto krångligare. Faktiskt såpass att Skatteverket rekommenderar att man tar kontakt med dem om man är osäker. Vi mailade dem och frågade och fick följande svar:

Är det en allmännyttig ideell förening är verksamheten undantagen regelverket om kassaregister på samma grunder som en kommun. Men…
En ideell förening kan ju driva skattepliktig näringsverksamhet, som en kiosk till exempel. Då träffas den delen av regelverket om kassaregister.

Det bästa är att i det enskilda fallet fråga sitt Skattekontor då föreningar och stiftelser handläggs på endast tre orter i Sverige, då det är svårt att bedöma skattskyldigheten i föreningar.

Med andra ord är det klokast att ta kontakt med dem om man är osäker. Glöm heller inte att det inte räcker med att ha ett godkänt system, utan systemet måste även anmälas till Skatteverket.

Vi hjälper dig att hitta en
kassalösning som passar dig!

Kontakta oss så berättar vi mer!

Meny